Valerian Shiukashvili – Ρεσιτάλ πιάνου

Το πολυαναμενόμενο ρεσιτάλ πιάνου του Valerian Shiukashvili έρχεται στη Θεσσαλονίκη, στις 14 Απριλίου 2018, για πρώτη φορά μπροστά στο ελληνικό κοινό
Valerian Shiukashvili – Ρεσιτάλ πιάνου

Έργα των Μπραμς, Μότσαρτ και Σούμαν καθώς και μια από τις δικές του συνθέσεις θα εκτελέσει ένας από τους πιο ταλαντούχους πιανίστες της γενιάς του, ο Βαλέριαν Σιουκασβίλι, στο 1ο ρεσιτάλ του στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 14 Απριλίου 2018.
Πρώτος νικητής του Διεθνούς Διαγωνισμού Πιάνου Grand Prix στη Γερμανία το 2012, μεταξύ πολλών άλλων διακρίσεων και βραβεύσεων, ο Σιουκασβίλι έκανε την 1η του εμφάνιση στο Mozart Πιάνο Concerto N.23 με συνοδεία ορχήστρας σε ηλικία μόλις 12 ετών. Ακολούθησε η υποτροφία του στο κορυφαίο μουσικό σχολείο νεαρών ταλέντων της Μόσχας, το ‘‘Moscow School-Studio for Young Talents».
Είναι απόφοιτος πρότυπων Μουσικών Σχολών της Ρωσίας και έχει μαθητεύσει δίπλα σε κορυφαίους συνθέτες και πιανίστες.

Έκτοτε, έχει εμφανισθεί στις μεγαλύτερες αίθουσες μουσικής ανά τον κόσμο, ενώ έχει συμπράξει με διεθνούς φήμης ορχήστρες υπό τη διεύθυνση σημαντικών μαέστρων. Ο Βαλέριαν Σιουκασβίλι ίδρυσε τον πρώτο Εθνικό
Διαγωνισμό ‘Nodar Gabunia’ στην ηλικία των 24 ετών, έναν διαγωνισμό που έλαβε διεθνή αναγνώριση.
Ο Σιουκασβίλι έχει στο ενεργητικό του 11 CD άλμπουμ σε συνεργασία με πολλές δισκογραφικές και το όνομά του προστέθηκε με χρυσά γράμματα στο βιβλίο των αστεριών του ΧΧΙ αιώνα.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος και την International Cultural Federation 21st century(ICF). Διεξάγεται με την υποστήριξη του Γενικού Προξενείου Γεωργίας Θεσσαλονίκης και την Περιφέρεια Χαλκιδικής με συνδιοργανωτές τις εταιρείες ‘The 2 Faces of PR’ και ‘Ka.Zi Music & Concert Hall Productions’. Θα διεξαχθεί στην αίθουσα μουσικής και τεχνών του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης.

Η επίσημη σελίδα του καλλιτέχνη με υλικό παρουσίασης και τη διεθνή του δισκογραφία είναι διαθέσιμα online:
Επίσημη Ιστοσελίδα www.valerian.ge
https://www.facebook.com/ValerianShiukashvili?ref=hl με 43,000 ενεργούς ακόλουθους
Υπάρχει επίσης και κανάλι UTube του Valerian Shiukashvili, με πάνω από 2.700 συναφή αποτελέσματα και βίντεο.

Σύντομο Βιογραφικό
Ο Valerian Shiukashvili άρχισε μαθήματα πιάνου στο Z. Paliashvili μουσικό σχολείο, υπό την μουσική κηδεμονία του Dodo Tsintsadze, σε ηλικία μόλις δώδεκα ετών. Λίγο αργότερα, πραγματοποίησε το 1ο του Mozart Πιάνο Concerto N.23 με συνοδεία ορχήστρας. Αυτή του η εμφάνιση χαρακτηρίστηκε ιδιαίτερα επιτυχημένη από τους κριτικούς της μουσικής. Ο Shiukashvili πιστεύει ότι οποιοσδήποτε επιλέγει να γίνει μουσικός σε μεταγενέστερη ηλικία, είναι πιο συνειδητός για την απόφασή του/της και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να επιτύχει το στόχο.
Το 1992 ο Valerian Shiukashvili αναδείχθηκε ο μεγάλος νικητής του Πανρωσικού Διαγωνισμού All-Union-Competition στη Ρωσία, όπου του προσφέρθηκε ετήσια πρόσκληση φοίτησης σπουδών στο κορυφαίο μουσικό σχολείο νεαρών ταλέντων της Μόσχας το Moscow School-Studio “Young Talents”. Μόλις μετά από ένα χρόνο έγινε δεκτός στο Moscow Central Music υπό την κηδεμονία και καθοδήγηση της Nina Makarova.

Το μουσικό του ταλέντο στα ρεσιτάλ του έχει γοητεύσει μεγάλα διάσημα πρόσωπα παγκοσμίως όπως την Margaret Thatcher, το Πάπα Ιωάννη Παύλο II, τον Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, τον Eduard Shevardnadze, τη Σοφία Λόρεν , τον Τζορτζ Μπους, την Claudia Schiffer, τον Boris Yeltsin και άλλους. Ο κ. Shiukashvili έχει προσκληθεί σε αμέτρητες συναυλίες σε πολλές χώρες της Ευρώπης και της Ασίας, καθώς και στη Ρωσική Ομοσπονδία. Το 1997, ο Valerian αποφοίτησε από την Πρότυπη Μουσική Σχολή της Μόσχας και έγινε δεκτός χωρίς εξετάσεις στο Κρατικό Ωδείο της Τιφλίδας στην τάξη του φημισμένου Γεωργιανού συνθέτη και πιανίστα Nodar Gabunia.

Το 2000, μετά το θάνατο του Nodar Gabunia, ο Valerian συνέχισε τις σπουδές του στην τάξη της καθηγήτριας Nana Khubutia. Ολοκλήρωσε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς τίτλους με βαθμό διάκρισης στις σχολές που αποφοίτησε.
Ο Κος Shiukashvili ίδρυσε τον πρώτο Εθνικό Διαγωνισμό στην ηλικία των 24 ετών, τον οποίο μετονόμασε σύμφωνα με τον αγαπημένο του καθηγητή Nodar Gabunia. Το 2013 ο διαγωνισμός έλαβε διεθνή αναγνώριση.

Ο Κος Shiukashvili καλείται συχνά να είναι μέλος κριτικής επιτροπής πολλών διεθνών διαγωνισμών και φεστιβάλ που έχουν καθιερωθεί ως θεσμοί, ενώ παραδίδει συχνά μαθήματα masterclasses σε νέους μουσικούς. Ο Valerian έχει στο ενεργητικό του 11 CD άλμπουμ σε συνεργασία με πολλές δισκογραφικές. Το 2010, ως καλλιτεχνικός διευθυντής της Γεωργιανής Ακαδημίας Τέχνης, καθιέρωσε εθνικά και διεθνή μουσικά φεστιβάλ σε διάφορες περιοχές της Γεωργίας. Μέλημά του και συνεχής του αναζήτηση να συμβάλλει ουσιαστικά στην επαγγελματική ανάπτυξη των νέων μουσικών. Συμμετέχει επίσης ενεργά σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις παγκοσμίως.
Το 2015 ο Valerian Shiukashvili έγινε μέλος του συμβουλίου της Ομοσπονδίας Διεθνών Διαγωνισμών και Φεστιβάλ. Την ίδια χρονιά, το Πανεπιστήμιο της Γεωργίας τον προσκάλεσε να γίνει ο διευθυντής της νεοσυσταθείσας Georgian Academy of Music.

Ο κ. Shiukashvili είναι νικητής πολλών διεθνών διαγωνισμών πιάνου. μεταξύ των οποίων είναι:
Grand Prix,Third International Competition-Festival, 1995 (Minsk, Belarus) III Prize, First Tbilisi International Piano Competition, 1997 (Tbilisi, Georgia) Grand Prix, Third Bulgarian International Piano Competition, 1998 (Dobrich, Bulgaria) I Prize, First International Competition, 1998 (Beer-Sheva, Israel) Grand Prix, Maria YudinaInternational Piano Competition, 2000 (Saint-Petersburg, Russia) Grand Prix, Helena Sa e Costa International Piano Competition, 2004 (Porto, Portugal) International Award “Euterpe”, 2008 (Frankfurt, Germany) Grand Prix, Baden-Baden International Piano Competition, 2012 (Baden-Baden, Germany) Georgian State Prize “Tsinandali”, 2001.