Τα πούρα μάλλον βλάπτουν τον πρωθυπουργό

Το “ενημερωτικό” βίντεο για το μέρισμα πιθανώς θα κάνει περισσότερo κακό παρά καλό στην Κυβέρνηση
Τα πούρα μάλλον βλάπτουν τον πρωθυπουργό

Μεγάλη συζήτηση έχει ανοίξει από χθες για το βίντεο προβολής του κοινωνικού μερίσματος  εκ μέρους της Κυβέρνησης. Ιδιαίτερα αρνητικά σχολιάστηκε το γεγονός πως ο πρωθυπουργός ισχυρίστηκε ότι το πλεόνασμα προήλθε από την πάταξη της φοροδιαφυγής, ενώ είναι απολύτως εξακριβωμένο ότι  η υπεραπόδοση οφείλεται στην υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης (θέση που αποδέχτηκαν ευθέως οι κκ Τσακαλώτος και Χουλιαράκης) και από την πλημμελή χρηματοδότηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Σύμφωνα με την αντιπολίτευση, πρόκειται για ψευδή ισχυρισμό πρωτοφανή στα πολιτικά χρονικά της χώρας.

Κάτι ακόμη το οποίο δε μπορούσε να μείνει ασχολίαστο ήταν το ότι  οι κατέχοντες υπονοήθηκε πως είναι συχνά άνδρες που καπνίζουν πούρα. Πέραν του ότι  η τεράστια παγκόσμια παραγωγή αυτού του προϊόντος δε θα μπορούσε να καταναλώνεται από τους λίγους πλούσιους του πλανήτη, και φυσικά πέρα  από το γεγονός ότι  πλείστοι των Ελλήνων κατά καιρούς έχουν δοκιμάσει αυτό το είδος, στο κοινό υπενθυμίστηκε και κάτι ακόμη.  Ανασύρθηκαν στην επιφάνεια παλιά άρθρα -όπως και δήλωση του Γιάνη Βαρουφάκη- ότι και ο πρωθυπουργός ο ίδιος είναι λάτρης των πούρων. Αυτό άλλωστε έγινε και φανερό όταν στο ίδιο βίντεο φαίνεται να υπογράφει με την πένα του, έχοντας πίσω του έναν ή δύο υγραντήρες. Η όλη υπόθεση πήρε έτσι κωμική τροπή..

Η ατυχία της Κυβέρνησης βρίσκεται και στο ότι το πλάνο του “πλούσιου” που προκάλεσε τις συζητήσεις αναλύθηκε εξονυχιστικά από ανώνυμους χρήστες των κοινωνικών δικτύων, που υπαινίσσονται  σαφώς πως και αυτό έχει ληφθεί μέσα σε αίθουσα του Μεγάρου Μαξίμου.  Μάλιστα προς τούτο αναρτήθηκαν και  σχετικές συγκριτικές φωτογραφίες, οι οποίες αν μη τι άλλο δείχνουν πως οι ισχυρισμοί αυτοί έχουν τουλάχιστον κάποια δόση αλήθειας. Αναπόφευκτα τέθηκε και η απορία για την ταυτότητα του καπνιστή.

Το βίντεο,  εκτός από προπαγανδιστικό χαρακτηρίστηκε και διχαστικό, καθώς στρέφει  μία ομάδα Ελλήνων εναντίον μιας άλλης, η οποία περιγράφεται με ασύγγνωστη ασάφεια, και έρχεται σε συνέχεια ανάλογων πρωτοβουλιών της Κυβέρνησης το αμέσως προηγούμενο διάστημα. Όλη αυτή η δραστηριότητα του επιτελείου Τσίπρα φαίνεται να εντάσσεται στην καλλιέργεια πολιτικού κλίματος και συγκράτηση απωλειών του ΣΥΡΙΖΑ προς τα αριστερά και προς το κέντρο.

Μέσα λοιπόν σε αυτό το τεταμένο κλίμα τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή και η συζήτηση για την υπόθεση των σαουδαραβικών βλημάτων, επικεντρωμένη κυρίως στο ερώτημα του προορισμού ειδικά 200.000 οβίδων, για τις οποίες οι Σαουδάραβες δε φέρονται να είχαν υποβάλλει παραγγελία. Για την διερεύνηση της υπόθεσης ήδη δόθηκε εισαγγελική παραγγελία, συνεπώς η συζήτηση στη Βουλή αναμένεται ιδιαίτερα θερμή.