Σε Πρώτο Πρόσωπο: Η ώρα των αισθήσεων 

Μια επιτυχημένη εκδήλωση γεννά ιδέες για την ευζωία
Σε Πρώτο Πρόσωπο: Η ώρα των αισθήσεων 

Πρόσφατα με προσκάλεσαν σε μία πολύ ιδιαίτερη παρουσίαση: η  Belvedere δημιούργησε δύο νέες premium βότκες, με άρωμα επηρεασμένο από τις περιοχές όπου καλλιεργείται η αντίστοιχη σίκαλη για την παραγωγή τους. 

 

Σε ένα μοναδικά διαμορφωμένο χώρο, ο οποίος μας ταξίδεψε μακριά από την ελληνική πραγματικότητα, δοκιμάσαμε cocktails, επιλέξαμε αρώματα εμπνευσμένα από τις αντίστοιχες βότκες, ακούσαμε μουσική από άλλα μέρη, είδαμε και μάθαμε λεπτομέρειες για την παραγωγή της βότκας Belvedere, σε περιοχές που αγγίζουν τα όρια της φαντασίας μας και νιώσαμε την ανάγκη να αγγίξουμε όλα όσα μας πρόσφεραν τις ώρες της παρουσίασης,  τόσο απλόχερα. 

Η εκδήλωση αυτή, ήταν κυριολεκτικά, μία πανδαισία των αισθήσεων, μία ανεπανάληπτη εμπειρία, από αυτές που θυμάσαι για πάντα. Διότι, όχι μόνο μπόρεσαν να διεγείρουν όλες μας τις αισθήσεις, αλλά και να τις ικανοποιήσουν με πολύ εκλεπτυσμένο τρόπο.

 

Για εμένα αυτή η εμπειρία, ήρθε σε μία περίοδο της ζωής μου λίγο μπερδεμένη. Μετά από ένα δύσκολο καλοκαίρι με πολλή δουλειά και άγχος, έψαχνα την απάντηση σε ένα πολύ βασικό ερώτημα που είχα θέσει στον εαυτό μου: «Τι είναι αυτό που μας γιατρεύει τόσο ψυχικά όσο και σωματικά, σε περιόδους μεγάλης πίεσης;» Παλιότερα, μου έφταναν μία με δύο μέρες απόλυτης απομόνωσης και πολύ ύπνου για να νιώσω αναζωογονημένη. Τώρα όμως αυτό δεν ήταν αρκετό…

 

Με αφορμή λοιπόν αυτή την εκδήλωση, κατάλαβα πόσο σημαντικό είναι να ικανοποιούμε αληθινά -στον απόλυτο βαθμό που επιθυμούμε- τις αισθήσεις μας, χωρίς να συμβιβαζόμαστε με κάτι λιγότερο από αυτό που θέλουμε, τουλάχιστον στην συγκεκριμένη φάση της ζωής μας.  

 

Και αυτό δε σημαίνει βουλιμία ή ασυδοσία. Το αντίθετο μάλιστα! Κάθε φορά που καταφέρνουμε να ευχαριστηθούμε πραγματικά με αυτό που κάνουμε, τόσο πιο ήρεμοι και ασφαλείς νιώθουμε. Δε χρειαζόμαστε κάτι παραπάνω! Και αν αυτό μπορούμε να το βιώνουμε καθημερινά, τότε η ζωή μας είναι πραγματικά ολοκληρωμένη. 

 

 

Απαραίτητες όμως προϋποθέσεις για να το πετύχουμε αυτό είναι η διάθεση και ο χρόνος. Έχουμε φτάσει στο σημείο να πιέζουμε τις απολαύσεις μας, μέσα σε ένα αυστηρό πρόγραμμα δουλειάς και έντασης. Όλα γίνονται βιαστικά. Πώς λοιπόν να προλάβουμε να νιώσουμε ικανοποίηση, όταν το μυαλό μας είναι ήδη αλλού; 

 

 

Είναι λοιπόν απαραίτητος ο χρόνος αποσυμπίεσης, ο οποίος φυσικά είναι πολύ διαφορετικός για τον καθένα μας. ‘Όταν τον βρούμε, τότε μπορούμε να χαλαρώσουμε απόλυτα  και έτσι έρχεται και η ώρα των αισθήσεων, των ήρεμων αισθήσεων, που μπορούν να νιώσουν αληθινή ευχαρίστηση, τροφοδοτώντας τελικά τον οργανισμό μας με απίστευτη ενέργεια, ζωντάνια και φυσικά αστείρευτη όρεξη για ζωή.