Πρόστιμα με βάση το IQ, θα βάλουμε;

Πρόστιμα με βάση το IQ, θα βάλουμε;

Οκ το ακούσαμε κι αυτό και μάλιστα σοβαρά. Η αλήθεια είναι ότι το είχαν ξαναπεί στο παρελθόν κάποιοι άλλοι φωστήρες αλλά εγκαταλείφθηκε ως λαϊκίστικο μέτρο, που στην ουσία θα επιβάρυνε τα ίδια φορολογικά υποζύγια της χώρας. Γιατί πρώτα κάνεις ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα που θα πληρώνουν όλοι και μετά θα βάζεις πρόστιμα ανάλογα το εισόδημα. Αν το θεωρείς ως νόμιμο μέτρο και συνταγματικά ορθό φυσικά, γιατί νομίζω ότι το σύνταγμα μας καθορίζει και κάποιους κανόνες ισονομίας χωρίς διακρίσεις. Άραγε θα γίνει δεκτό από το συμβούλιο της επικρατείας;

Αλλά τι θα γίνει δηλαδή στο μέλλον, εφ’ όσον ανοίξουμε τους ασκούς του Αιόλου, και σε μια σειρά διοικητικών προστίμων ή ποινών, το μέτρο επιβολής τους θα είναι το δηλωθέν εισόδημα;

Κτίζεις παράνομα; Οκ! Aν δηλώνεις 5φράγκα πληρώνεις πολλά, αν δηλώνεις φτωχός όλα καλά είσαι νόμιμος.

Κάτι παρόμοιο αν θυμάστε όχι σε νομκό επίπεδο αλλά καθαρά στην πράξη είχε γίνει με την μεγάλη εκείνη γενιά αυθαιρέτων της χώρας επί Α.Παπανδρέου όπου αφέθηκε η Ελλάδα στην πολεοδομική καταστροφή και όχι μόνο, με την δικαιολογία να χτίσει ο φτωχός κόσμος μια »καλύβα», που δημιούργησαν τεράστιες εκτάσεις ειδικά εξοχικών κατοικιών σε κάμπους ,βουνά, δάση και θάλασσες και τα οποία βλέπουμε σήμερα και φρικάρουμε.

Η για να το πάμε ακόμα πιο πέρα θυμάμαι τις παλαιότερες περιπτώσεις ποινικών αδικημάτων ( Βαγιωνής – Νάσιουτζικ κ.α), που η καταδίκη τους από τα λαϊκά δικαστήρια των εφημερίδων τύπου Αυριανής κλπ, φυλλάδων της εποχής, γινόταν με βάση την κοινωνική τάξη η την οικονομική και επαγγελματική κατάσταση, στο δίπολο ευκατάστατος ένοχος και φτωχός αθώος .

Το μέτρο αυτό που προανήγγειλε σήμερα ο αρμόδιος υπουργός, είναι στα πλαίσια της γνωστής λαϊκίστικης πολιτικής των Συριζανέλ. Επαναφορά δηλαδή του τρόπου σκέψης που ευρύτερα ευθύνεται για την κατάντια και οπισθοδρόμηση της κοινωνίας μας τα προηγούμενα χρόνια. Μιας κοινωνίας χωρίς αρχές και αξίες, όπου όλα επιτρέπονται  στο όνομα μιας πολιτικής δήθεν φιλολαϊκής. Και δυστυχώς αυτό τον παλιό και διεφθαρμένο τρόπο σκέψης επιδιώκουν να μεταφέρουν ξανά οι σημερινοί »σωτήρες» μας, που είναι συχνά η εικόνα των διαχρονικά χειρότερων επιλογών μας.

Αλήθεια γιατί να μην  βάλουμε και ποινές IQ ;

Θα πρότεινα όσο μεγαλύτερο IQ τόσο μεγαλύτερο πρόστιμο. Αν έχεις χαμηλό απαλλάσσεσαι, αν και αυτό δεν τους συμφέρει οικονομικά γιατί σύμφωνα με μετρήσεις κλπ ο μέσος Έλληνας έχει IQ 92 ….δεν το λές και ψηλό. Από τα χαμηλά της Ευρώπης, εξ άλλου φαίνεται και διαχρονικά από τον τρόπο που επιλέγουμε ποίοι θα μας κυβερνήσουν και πως.