Ο Μπιλ Γκέιτς επενδύει περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο δολάρια σε δημόσια σχολεία

Ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου διπλασιάζει τις χορηγίες του προς το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα των ΗΠΑ.
Ο Μπιλ Γκέιτς επενδύει περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο δολάρια σε δημόσια σχολεία

Ο Μπιλ Γκέιτς, με 87,7 δισεκατομμύρια δολάρια στο όνομά του, ανακοίνωσε την Πέμπτη τα σχέδια του ιδρύματος του να επενδύσει άλλα 1,7 δισεκατομμύρια στη δημόσια εκπαίδευση, σύμφωνα με την Ουάσινγκτον Ποστ. Ο Γκέιτς δήλωσε ότι τα κεφάλαια θα πάνε προς τον πειραματισμό με νέες μεθόδους διδασκαλίας.

«Ο ρόλος της φιλανθρωπίας εδώ δεν είναι να είναι ο κύριος χρηματοδότης, αλλά να χρηματοδοτήσουμε πιλοτικά προγράμματα, να χρηματοδοτήσουμε νέες ιδέες, να αφήσουμε τους ανθρώπους -πάντα οι εκπαιδευτικοί είναι που έχουν τις ιδέες-, να τους αφήσουμε να τις δοκιμάσουν και να διαπιστώσουν τί πραγματικά δουλεύει ιδιαίτερα καλά, ώστε κατόπιν να διαχυθεί σε ευρεία κλίμακα», δήλωσε ο Γκέιτς ως κύριος ομιλητής  σε συνέδριο για τα σχολεία του Κλήβελαντ, σύμφωνα με την Post.

Το ίδρυμα Bill and Melinda Gates έχει επενδύσει τουλάχιστον περίπου 3,4 δισεκατομμύρια δολάρια ήδη σ’ αυτόν τον σκοπό.

Τον Ιούνιο, ο Γκέιτς πραγματοποίησε τη μεγαλύτερη δωρεά του από το 2000, διαθέτοντας μετοχές της Microsoft ύψους περίπου 4,6 δις δολαρίων. Η δωρεά αναμενόταν να χορηγηθεί στο ίδρυμα.

Από τη Lucinda Shen  για το Fortune

ΣΣ. Οι ως τώρα συνολικές δωρεές του Γκέιτς υπολογίζονται μεταξύ 28 και 50 δις δολάρια. Ο δισεκατομμυριούχος πατέρας τριών παιδιών έχει δηλώσει μαζί με τη σύζυγό του πως μέσω του ιδρύματος τους προτίθενται να δωρίσουν  μέχρι και το 95 % της περιουσίας τους, ενώ από κοινού με τους Γουόρεν Μπάφετ και Μάρκ Ζούκενμπεργκ έχουν αναλάβει την παράλληλη πρωτοβουλία The Giving Pledge , με αντίστοιχη στόχευση.