ΜΙΚΡΟΔΑΝΕΙΑ ΣΕ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πρόσβαση σε χρηματοδότηση σε ανέργους, επαγγελματίες και επιχειρηματίες
ΜΙΚΡΟΔΑΝΕΙΑ  ΣΕ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η οικονομική κρίση της χώρας μας που μπήκε στον ένατο χρόνο της , έφερε πολλές ανατροπές στην καθημερινότητά μας και στις δουλειές μας. Πολλοί είναι αυτοί που βρέθηκαν στην ανεργία είτε γιατί απολύθηκαν , είτε γιατί δεν άντεξαν τις οικονομικές συγκυρίες και έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους μη μπορώντας να τις συντηρήσουν από έλλειψη ρευστότητας. Για όλους αυτούς αλλά και για υπάρχουσες μικροεπιχειρήσεις και επαγγελματίες που αναζητούν κεφάλαια απαραίτητα για την ανάπτυξή τους, εμφανίστηκαν νέες προκλήσεις και νέα εργαλεία ώστε να βοηθηθούν.

 Πρόσβαση σε χρηματοδότηση σε ανέργους, επαγγελματίες και επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδα, που είναι αποκλεισμένοι από το παραδοσιακό τραπεζικό σύστημα και χρειάζονται ρευστότητα για να επιχειρήσουν δίνει η Action Finance Initiative(AFI), η οποία απέκτησε πλέον παρουσία με γραφείο και στη Θεσσαλονίκη.

Η Action Finance Initiative (AFI) είναι μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία, η οποία ιδρύθηκε το 2014 στην Αθήνα, εκεί όπου συναντήθηκαν η ανάγκη, η αφορμή κι η ευκαιρία. Ιδρυτικοί εταίροι είναι η ActionAid Hellas κι η γαλλική οργάνωση ADIE – ηγέτιδα στη Δυτική Ευρώπη στο microfinance. Η AFI παρέχει πρόσβαση σε μικροδάνεια έως 12.500 ευρώ, και παράλληλα προσφέρει εκπαίδευση και υποστήριξη σε ανθρώπους που είτε θέλουν να δημιουργήσουν μια μικρή επιχείρηση, είτε έχουν μια μικρή επιχείρηση και επιθυμούν να την αναπτύξουν, αλλά δεν έχουν πρόσβαση σε χρηματοδότηση από άλλες πηγές. 

Η Action Finance Initiative (AFI) με τη βοήθεια των εθελοντών της, υποστηρίζει τον υφιστάμενο ή μελλοντικό μικρο- επιχειρηματία στη δημιουργία επιχειρηματικού πλάνου (business plan) και προσφέρει εκπαίδευση σε ότι αφορά τα οικονομικά χαρακτηριστικά της εκάστοτε επιχειρηματικής πρότασης. Αυτό γίνεται σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις (1 προς 1) με τους εθελοντές και το προσωπικό της, για να κριθεί και να επιβεβαιωθεί η βιωσιμότητα και η κερδοφορία της επιχειρηματικής ιδέας. 

Εφόσον ο ενδιαφερόμενος πληροί όλα τα κριτήρια προχωρεί σε αίτηση για δάνειο.  Η AFI συνεργάζεται με την Eurobank και την Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα (ΠΣΤ)  για αυτές τις χρηματοδοτήσεις. Το ύψος των δανείων ανέρχεται μέχρι το ποσόν των 12.500 ευρώ και το ετήσιο επιτόκιο είναι  7,6%. Η αποπληρωμή των δανείων γίνεται έως και σε 48 μήνες ενώ υπάρχει περίοδος χάριτος που μπορεί να φτάσει τους 6 μήνες.

H AFI δραστηριοποιείται στο νομό της Αττικής, στην Κρήτη και από τον Φεβρουάριο του 2018 έχει παρουσία και στην Βόρειο Ελλάδα μέσω της λειτουργίας του υποκαταστήματος της στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα κριτήρια επιλεξιμότητας, τα δανειακά χαρακτηριστικά  και τη διαδικασία που ακολουθείται μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της  http://www.afi.org.gr/ ή την σελίδα της στο facebook https://www.facebook.com/ActionFinanceInitiative/ όπου συχνά αναρτώνται ιστορίες επιτυχίας και βίντεο των επωφελούμενων της.

Τα στοιχεία επικοινωνίας είναι:

Γραφείο Αθήνας

Λουίζης Ριανκούρ 64, Πύργος Απόλλων, Αθήνα 11523

Τηλ.: +30 210 8256341, +30 210 8256323

Υποκατάστημα Θεσσαλονίκης

Καρατάσου 7, Θεσσαλονίκη 54626

Τηλ.: +30 2310 567424, +30 2310 567425

Email: info@afi.org.gr