Η αλήθεια των Χριστουγέννων

Όλο αυτό το γιορτινό ξεφάντωμα μας προσφέρει πραγματική εσωτερική ικανοποίηση;
Η αλήθεια των Χριστουγέννων

Δεν μου αρέσει καθόλου όλη αυτή η υπερβολή που βλέπω πλέον γύρω μου, τα Χριστούγεννα. Φαίνεται πως σιγά- σιγά, οι γιορτές μετατρέπονται σε ένα ξέφρενο πανηγύρι, χωρίς κάποιο ιδιαίτερο νόημα.

Τα τελευταία χρόνια αρνούμαι συνειδητά να συμμετέχω σε  αυτό. Τα δώρα που κάνω είναι λίγα και απλά, το σπίτι δεν αλλάζει πολύ, άλλωστε μου αρέσουν τα διακριτικά στολίδια, οι δραστηριότητες μας παραμένουν οι ίδιες, απλά  μπορούμε να ξεκουραστούμε και να χαρούμε ο ένας τον άλλον, χωρίς την πίεση των καθημερινών μας  προγραμμάτων. 

Αυτό όμως που συνεχίζει να μου αρέσει πολύ τις γιορτές, είναι η  μαγεία των Χριστουγέννων, αυτή που έχουμε  μέσα μας όλοι, από μικρά παιδιά. Και αυτή συνεχίζω να αναζητώ τις γιορτές. Αυτή την ελπίδα των μικρών ή μεγάλων θαυμάτων, που μπορούν πιο εύκολα να πραγματοποιηθούν αυτές τις μέρες.

Άλλωστε μεγάλωσα με τις χριστουγεννιάτικες ιστορίες του γέρο- Σκρουτζ που άλλαζε και γινόταν καλός άνθρωπος,  των σκανταλιάρικων Καλικαντζάρων που «πείραζαν» όλο τον κόσμο και των χαρούμενων Ξωτικών του Άγιου Βασίλη που έφτιαχναν και μοίραζαν γλυκίσματα  και παιχνίδια σε όλα τα παιδιά.

Όλα αυτά λοιπόν, ζωντανεύουν πάλι μέσα μου τα Χριστούγεννα, φωτίζοντας έτσι την ζωή μου, με την ελπίδα πως, όσο δύσκολη και αν γίνεται η καθημερινότητα μου κάποιες φορές, μπορώ να τα καταφέρω, ανακαλύπτοντας πάλι την παιδική ζωντάνια και αισιοδοξία, που κρύβεται μέσα μου.

Για εμένα , αυτή είναι και η αλήθεια των Χριστουγέννων! Είναι μία τρυφερή σύνδεση με την παιδική μου ηλικία, εκεί που όλα όσο δύσκολα και αν ήταν, γιατί δυστυχώς ως παιδί χρειάστηκε να αντιμετωπίσω πολλά σοβαρά προβλήματα μέσα στην οικογένεια μου, τα Χριστούγεννα, με τα γενέθλια και την γιορτή μου, την ίδια μέρα,  πάντα ήταν παραμυθένια και όλες οι ευχές μου πίστευα ότι μπορούσαν τότε να πραγματοποιηθούν.

Και αυτό, όσο και αν ακούγεται λίγο αστείο, το πιστεύω μέχρι σήμερα, απλά τώρα γνωρίζω ότι σίγουρα θα χρειαστεί και πολλή δουλειά από την πλευρά μου, για να καταφέρω να έχω όλα όσα ονειρεύομαι…