Γλυκιά θαλπωρή

Γλυκιά θαλπωρή

Συχνά μας είναι απαραίτητο, να ξεφεύγουμε για λίγο από την δύσκολη καθημερινότητα, από την ρουτίνα μας. Να μείνουμε για 2-3 μέρες σε ένα όμορφο ξενοδοχείο, να απολαύσουμε το ευχάριστο -ονειρεμένο πολλές φορές- περιβάλλον του, τις φροντίδες του προσωπικού και τις παροχές του χώρου. Έτσι, χαλαρώνουμε, ξεκουραζόμαστε, βρίσκουμε πάλι τον εαυτό μας και επιστρέφουμε αναζωογονημένοι στην απαιτητική καθημερινότητα μας.

Για μένα αυτό το «καταφύγιο», όπως το ονομάζω, είναι το Electra Palace Athens. Είναι ένα πολύ όμορφο νεοκλασικό κτίριο, στην αρχή της Πλάκας, με μία μοναδική αίσθηση ήρεμης απομόνωσης. Έχει τον δικό του κήπο, στον οποίο παίρνουμε το πρωινό μας, μέσα στη φύση, παρόλο που είμαστε στο κέντρο της Αθήνας. Και ένα εντυπωσιακό roof garden, που λειτουργεί όλη την ημέρα με φαγητό, ποτό ή snacks και έχει θέα την Ακρόπολη. Εκεί, δροσιζόμαστε το καλοκαίρι, στην πισίνα, η οποία χρησιμοποιείται από τους επισκέπτες της από την άνοιξη, μέχρι τέλος Οκτωβρίου, και φυσικά έχει και αυτή θέα την Ακρόπολη και την Πλάκα. Επίσης το ξενοδοχείο έχει και εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα, στην οποία απολαμβάνουμε το μπάνιο μας με χαλαρωτική μουσική και μετά χαιρόμαστε τα αναζωογονητικά μασάζ του spa.

Αυτό όμως που αγαπώ πιο πολύ, σε αυτό το ξενοδοχείο, είναι το γεγονός ότι το έμπειρο προσωπικό του πραγματικά μας κάνει να νιώθουμε σαν να είμαστε στο σπίτι μας. Είναι ευγενικοί, χαμογελαστοί και πάντα πρόθυμοι να μας εξυπηρετήσουν, ώστε να απολαύσουμε στο έπακρο την διαμονή μας εκεί. Τα περισσότερα άτομα εργάζονται πολλά χρόνια και έτσι πλέον γνωριζόμαστε προσωπικά και τους νιώθουμε τόσο οικείους! Κάτι το οποίο μας χαλαρώνει και μας δημιουργεί μία πολύ ευχάριστη αίσθηση άνεσης και ασφάλειας.  

Το ξενοδοχείο αυτό μας φιλοξενεί πάνω από δέκα χρόνια, και έχουμε απίστευτες αναμνήσεις ζωής από εκεί. Εικόνες, μυρωδιές και γεύσεις, τα πάντα είναι τόσο φιλόξενα και τόσο προσεγμένα! Και όλα αυτά σε συνδυασμό με την ομορφιά μίας πόλης, που ευτυχώς έχει ακόμα να προσφέρει τόσα πολλά στους επισκέπτες της, μας χαρίζουν αυτή την γλυκιά θαλπωρή που έχουμε τόσο πολύ ανάγκη, στις διακοπές μας.