Γιώργος Παπαχατζής-JOURNAPER Με άρωμα…δημοσιογραφίας!

Μια γνωριμία με έναν ολόφρεσκο Έλληνα αρωματοποιό
Γιώργος Παπαχατζής-JOURNAPER Με άρωμα…δημοσιογραφίας!

«Ωραίο το άρωμα σας! Τι είναι;»
«JOURNAPER-AITHRIA, προς το παρόν το βρίσκετε στο Instagram (εδώ)  ή στο Fb (εδώ

Αυτή η μικρή στιχομυθία ήταν αρκετή για…

«Γιώργο Παπαχατζή, εσύ και τα αρώματα σου θα είστε το επόμενο θέμα μου στο point4023.gr»
«Τέλεια Ζεττάκι, πες μου πού και πότε».

Έτσι μια ηλιόλουστη μέρα σε ένα φιλικό σπίτι στη Κηφισιά, ο δημοσιογράφος και φίλος
Γιώργος Παπαχατζής αποτυπώνει κομψά την διακριτική γοητεία των αρωμάτων και την συμβολή τους στην απελευθερωτική δύναμη των ενστίκτων.
Το έντονο φυσικό φώς πυροδοτεί την διάθεση μας και τα απανωτά κλικ της δεκαεπτάχρονης Κατερίνας Καϊτατζίδη δημιουργούν ένα ενδιαφέρον φωτογραφικό μενού. Με χαλαρό »Γιαπωνέζικο» εσωτερικό τέμπο, χιουμοριστικές ανάσες και μ’ έναν ανεπαίσθητο εστετισμό ξεκινάμε για το μαγικό σύμπαν του Γιώργου Παπαχατζή.

Μαθαίνουμε λοιπόν ότι το JOURNAPER είναι δύο αγάπες -journalist & perfumer- σε ένα μπουκάλι, ότι αρκετά χρόνια πριν αιφνιδίασε τους γονείς του ζητώντας τους για δώρο γενεθλίων ένα σεμινάριο στην πατρίδα των αρωμάτων -την πόλης Γκρας στη Γαλλία- για να μάθει τα μυστικά της υψηλής αρωματοποιίας, χωρίς καν να υποψιάζεται ότι κάποτε θα ασχοληθεί με αυτό.

Μαθαίνουμε επίσης ότι ένα μπουκαλάκι γαρυφαλέλαιο στο ντουλαπάκι του μπάνιου ήταν η αιτία να στραφεί και στην αρωματοποιία εκτός από την δημοσιογραφία. «Έβαλα δύο σταγόνες στο λαιμό μου, το άρωμά του έγινε ένα με αυτό που ήδη φορούσα και ξαφνικά
είπα ουάου!!! Αυτό είναι!».

Αυτό το ουάου ήταν η αρχή. Με πολύ διάβασμα, δουλειά, ξενύχτι, πειραματισμούς, με έμπνευση από την αρχαιότητα, τις λεβάντες της Προβηγκίας, την ενέργεια της Nέας Υόρκης, τις ντίβες του σινεμά αλλά και με συνδυασμούς αιθέριων ελαίων, με ελληνικά βότανα, και μπαχαρικά της Μεσογείου και ιδού, ο VARONOS, η NYCHTA, το OROSSIMO και το AITHRIA είναι γεγονός. Τέσσερα αρώματα unisex που μυρίζουν Ελλάδα, εντελώς ξεχωριστά μεταξύ τους, αναδεικνύουν την γοητεία εκείνου που το φοράει.

Ο Γιώργος Παπαχατζής προκαλεί ανατροπές στη ζωή του. Με επιτυχημένη και πολυποίκιλη πορεία, με συνεντεύξεις από σπουδαίες προσωπικότητες που του άνοιξαν τα σπίτια τους, τα ατελιέ και πάνω απ’ όλα την καρδιά τους, οικοδόμησε προοδευτικά τον εαυτό του πατώντας σταθερά σε όσα αποκόμισε από κοντινή απόσταση και είναι πάντα εκεί, έτοιμος να μας αφηγηθεί άλλη μία ιστορία…

«Μου αρέσει να καταπιάνομαι κάθε φορά με καινούργια πράγματα, να ζω πολλές ζωές σε μια».

 

Γιώργος Παπαχατζής και Μόλυ!

 

Κατερινα Καϊτατζίδη

 

 

Eυχαριστουμε πολύ την Κατερινα Καϊτατζίδη για τις φωτογραφίες της!