Επιστροφή στη παράδοση ο φετινός χριστουγεννιάτικος στολισμός

Έγκρίση θρίλερ από το Δημ.Συμβούλιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων
Επιστροφή στη παράδοση ο φετινός χριστουγεννιάτικος στολισμός

Μετά από μια ψηφοφορία θρίλερ και χάρη στη διπλή ψήφο της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, εγκρίθηκαν αργά το βράδι οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης για τα φετινά Χριστούγεννα.

Θετικά ψήφισαν 19 σύμβουλοι της παράταξης Μπουτάρη, 3 αποχές από τους κ Αβραμόπουλο, Κουράκη, Αρβανίτη και κατά από τους συμβούλους των υπόλοιπων παρατάξεων και τον Κ Ζέρβα.

 

Τις φετινές εκδηλώσεις έχουν αναλάβει οι κ Πέγκας αντιδήμαρχος Τουρισμού και ο κ Μπαρμπουνάκης αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού.

Μετά τους πειραματισμούς των προηγούμενων χρόνων επανερχόμαστε σε στύλ παραδοσιακών εορτασμών. Σχεδόν παπαγεωργοπουλικών θα λέγαμε, όπως τόνισε και ο αρχηγός της δημοτικής αντιπολίτευσης κ Καλαφάτης, ειρωνευόμενος τον νυν δήμαρχο που ήταν σφοδρός πολέμιος της χριστουγεννιάτικης φιέστας κίτς, όπως την χαρακτήριζε ο κυρ-Γιάννης, επί των ημερών του πρώην δημάρχου.

Είναι γεγονός ότι ο κόσμος της Θεσσαλονίκης είχε κουραστεί τα τελευταία χρόνια με τους συνεχείς πειραματισμούς στην πλατ.Αριστοτέλους, πολλοί εκ των οποίων όπως -ο περσινός στολισμός- κατά γενική ομολογία θεωρήθηκαν αποτυχημένοι.

Φέτος οι δύο αντιδήμαρχοι επαναφέρουν το κεντρικό χριστουγεννιάτικο φυσικό δένδρο, αλλά και τις συναυλίες στην πλατεία, που θα έχει επίσης και πολλά άλλα ενδιαφέροντα πράγματα.

Ετσι το 20 μέτρων φυσικό έλατο το οποίο θα φωτιστεί με χιλιάδες λαμπάκια τύπου led(14000), θα πλαισιωθεί από ένα σκηνικό βασισμένο σε ταινία κινουμένων σχεδίων.

Θα στηθούν σπιτάκια για παιδιά με τον Άγιο Βασίλη και άλλες δημιουργικές δραστηριότητες, καρουζέλ, τρενάκι και ένα θεματικό πάρκο με θέμα «Η Εποχή των Παγετώνων» όπου θα υπάρχουν, ρομποτικά εκθέματα σε φυσική διάσταση, όπως μαμούθ, ένας τριχωτός ρινόκερος, μια αρκούδα των σπηλαίων και άλλα είδη, τα οποία θα κινούνται και θα βγάζουν φυσικούς ήχους.

 

Θα στηθεί φέτος και μια μεγάλη κεντρική εξέδρα εκδηλώσεων.

Εκεί θα έχουμε συναυλίες όπως των Ονιράμα στην έναρξη των γιορτών στις 30/11 στις 8 το βράδυ, με το άναμα του χριστουγεννιάτικου δένδρου.

Την παραμονή στις 24/12 το βράδι την συμφωνική ορχήστρα νέων του Μεγάρου Μουσικής «MOUSA» και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα ακολουθήσουν μουσικές με Dj, ενώ η αλλαγή του χρόνου θα γίνει με τους “Imam Baildi” και πανδαισία πυροτεχνημάτων.

 

Ο εορταστικός στολισμός στην υπόλοιπη πόλη θα περιλαμβάνει κάποια από τα περσινά εκθέματα του κ Βέτα όπως το καράβι που θα μπει στο δημαρχείο αλλά και ότι υπάρχει στις αποθήκες του δήμου. Μερικά από τα καινούργια στολίδια θα είναι ένα μεγάλο φωτεινό αστέρι ύψους 10 μέτρων στην Φιλικής Εταιρείας με φόντο το Λευκό Πύργο.

Στη Μητροπόλεως θα μπουν φωτεινοί αναδυόμενοι κύκλοι που θα παραπέμπουν σε χριστουγεννιάτικες μπάλες.

Για πρώτη φορά σχεδιάζεται να «ντυθούν» οι ιστοί της Λεωφόρου Νίκης με γιρλάντες, όπως επίσης οι οδοί Κούσκουρα και Καρόλου Ντηλ με φωτεινές μπάλες και ομπρέλες.

Στις υπόλοιπες περιοχές της πόλης όπως  πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας, στην πλατεία Δικαστηρίων, στη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, στη Βασιλίσσης ‘Ολγας, κόμβο ΧΑΝΘ, κόμβο δημαρχείου, Ερμού κλπ, θα έχουμε επίσης χριστουγεννιάτικα δέντρα φτιαγμένα από μικρολαμπάκια, “ιπτάμενες” φωτεινές ομπρέλες και φωτεινά πακέτα δώρων, φωτεινές πλαφονιέρες και άλλα πολλά.

 

Το κόστος των εκδηλώσεων και του στολισμού ανέρχεται σε 150.000 ευρώ και θα το καλύψει ο Δήμος.

Φέτος όλα θα ξεκινήσουν νωρίς και όχι την τελευταία στιγμή όπως πέρυσι. Όπως καταλάβατε, η Θεσσαλονίκη θα ζήσει σε λίγες μέρες, την απόλυτη μαγεία των Χριστουγέννων.

 Καιρός ήταν !