Ένα ποστάρισμα Βερναρδάκη φορτίζει το πολιτικό κλίμα.

Το hashtag #Αριστερο_παρακρατος είναι το νέο τρεντ των εγχώριων σόσιαλ μίντια.
Ένα ποστάρισμα Βερναρδάκη φορτίζει το πολιτικό κλίμα.

Οι τελευταίες μέρες ήταν γεμάτες από ανησυχητικά συμβάντα, υπό κανονικές συνθήκες ασύνδετα μεταξύ τους.  Είχαμε για πολλοστή φορά μια επίθεση/παρέμβαση του Ρουβίκωνα, αυτή τη φορά εναντίον νοσοκομειακού γιατρού, ο οποίος ήταν ύποπτος για διαφθορά. Το θύμα βρέθηκε προπηλακιζόμενο να απειλείται ότι θα χάσει ακόμα και τη ζωή του εάν συνεχίσει να γίνεται αποδέκτης δωροδοκιών, σύμφωνα πάντα με τους κατηγόρους του, μέλη του ρουβίκωνα. Τη νύχτα εκρηξη μολότοφ κατέκαψε αυτοκίνητα και το εξωτερικό φυλάκιο στο αστυνομικό τμήμα της Πεύκης, γεγονός το οποίο κάλλιστα θα μπορούσε να έχει νεκρούς, καθώς ο αστυνομικός φρουρός για λίγα δευτερόλεπτα πρόλαβε και καλύφθηκε μέσα στη σκοπιά. Ο πρόεδρος της ΝΔ επισκέφτηκε το σημείο του συμβάντος το μεσημέρι και κάλεσε στη Βουλή τον Αλέξη Τσίπρα γισ να δώσει εξηγήσεις για την έξαρση της εγκληματικότητας, την οποία πρόσφατα ο πρωθυπουργός είχε χαρακτηρίσει ως ζήτημα μικρής σημασίας.

 Το απόγευμα σειρά είχε ο Χριστόφορος Βερναρδάκης με κάπως περίεργο τρόπο. Ο υπουργός με εκτενή ανάρτησή του στο facebook ουσιαστικά αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση έχει κατηγοριοποιήσει κάποιους λογαριασμούς των social media ως δεξιούς, και συσχέτισε followers αυτών με άλλους λογαριασμούς νέων media. Το πολιτικό κλίμα έχει γενικά επιβαρυνθεί το τελευταίο διάστημα λόγω της συνεχιζόμενης διχαστικής ρητορικής από στελέχη της κυβερνητικής παράταξης. Για πολλοστή φορά μάλιστα ο Υπουργός επικρατείας Νίκος Παππάς κατηγόρησε αόριστα την αντιπολίτευση ως απογόνους ταγματασφαλιτών και δοσίλογων, με πρόσφατες διαδοχικές αναρτήσεις του πάλι στο Twitter. Παράλληλα δείχνει να μην έχει τέλος όπως και η έξαρση βίας από αντιεξουσιαστές στο κέντρο της Αθήνας.

Το άθροισμα όλων αυτών των ποικίλων γεγονότων έδωσε τελικά σήμερα ζωή σε ένα νέο hashtag στο Twitter, το #Αριστερο_παρακρατος , γύρω από το οποίο διαδοχικοί χρήστες καταγγέλλουν την κυβέρνηση για αντιδημοκρατικές πρακτικές και για σκιώδεις καθεστωτικούς σχεδιασμός. Η βαριά ατμόσφαιρα δεν αναμένεται να βελτιωθεί τουλάχιστον μέχρι την 17η Νοεμβρίου και τις εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο, ενώ κυνικοί παρατηρητές συνδέουν την παρατηρούμενη ανοχή της κυβέρνησης σε έκνομες πράξεις, όπως και την έκρηξη «αριστεροσύνης» που τη διακρίνει τελευταία στα δύσκολα μέτρα που θα πρέπει να ψηφίσει για την ολοκλήρωση της Τρίτης αξιολόγησης.