Εγκριθηκε το επιμαχο άρθρο 3

Υπερψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και Ποτάμι
Εγκριθηκε το επιμαχο άρθρο 3

Με 148 ψήφους υπέρ εγκρίθηκε από τη Βουλή το επίμαχο άρθρο 3 του νομοσχεδίου για την νομικη αναγνώριση του φύλου. Ως γνωστό, στο άρθρο 3 ορίζεται η δυνατότητα σχετικού αυτοπροσδιορισμου σε άτομα 15 ετών μέσω απλής διαδικασίας, και τελικά ψηφίστηκε από το σύνολο των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και του Ποταμιού, ενώ η ΔΗΣΥ δήλωσε παρών. ΚΚΕ και ΧΑ καταψήφισαν συνολικά την πρόταση νόμου.

Αξιοσημείωτη θεωρήθηκε η στάση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κατσίκη,ο οποίος υπερψήφισε μεν όλο το νομοσχέδιο επί της αρχής, καταψήφισε ομως όλα τα άρθρα. Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ δεν παρέστη στην ψηφοφορία λόγω δεκαήμερης απουσίας στη Βραζιλία, στα πλαίσια υπηρεσιακού ταξιδιού. Παρά διάφορες προηγούμενες τοποθετήσεις, δεν υπήρξαν απώλειες εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ.

Με την σημερινη ψηφοφορία κλείνει μια πολυήμερη πολιτική και κοινωνική αντιπαράθεση, στην οποία τοποθετήθηκε και η ηγεσία της Εκκλησίας της Ελλάδος. Ο δημόσιος διάλογος ήταν παθιασμενος, με πολλές τοποθετήσεις απλών πολιτών και επιστημονων στα μίντια κάθε μμορφής. Η ΝΔ κατέθεσε δική της πρόταση νόμου, αφού κατήγγειλε μαζί με όλη την αντιπολίτευση την προχειρότητα και την ταχύτητα του θεσμοθετημένου κοινωνικού διαλόγου.