Δημοτικές εκλογές 2019.

Το παλιό σε νεανικό σαρκίο
Δημοτικές εκλογές 2019.

Η Ηθική ανωτερότητα της Νοτοπούλου (αυτή που απέκτησε από το κόμμα της), το τελευταίο διάστημα της επιτρέπει αν και διορισμένη και όχι εκλεγμένη στη θέση της υπ.Μακεδονίας-θράκης, να κάνει προεκλογική καμπάνια για την υποψηφιότητα της στον Δήμο θεσ/νικης με χορηγίες 5χίλιαρων       (πετσετάκια τα λέγαμε κάποτε, μόνο που τώρα είναι σε ευρώ) σε ένα σωρό συλλόγους και σωματεία υπαρκτά και ανύπαρκτα προς εξαγορά τι άλλο ??… Ψήφων.

Μέσα από το πρόγραμμα »Νεανικές Δράσεις» ύψους 210000€, επιχορηγούνται καμιά σαρανταριά συλλογικότητες όπως «Γιορτή Τέχνης Φίλων ΕΡΤ Σερρών», το δίκτυο YOUTH NEST, για το οποίο εγκρίθηκε το ποσό των 18.600 ευρώ προκειμένου να διοργανωθεί μια βραδιά στο Διοικητήριο της Αγ. Δημητρίου και ένα σωρό άλλοι φορείς και οργανώσεις, πολλοί εκ των οποίων δημιουργήθηκαν πριν λίγο διάστημα.

Μπορείτε να δείτε ονόματα στην εξαιρετική δουλειά του Α.Στασινού στο Protagon https://www.protagon.gr/apopseis/ta-pentoxiliara-tis-notopoulou-44341777089.

Το παράδοξο ακόμα είναι οτι αυτές τις πρακτικές που εφάρμοζε και η προκάτοχός της, κυρία Κόλλια – Τσαρουχά των ΑΝΕΛ, είχαν κατηγορηθεί από την ίδια, δίνοντας μάλιστα στην δημοσιότητα όταν ανέλαβε, την πλήρη λίστα από τις χορηγίες της πρώην υπουργού.

Μάλιστα πολλοί από εκείνους τους φορείς είναι και στην λίστα της κυρίας Νοτοπούλου συν κάποιους ακόμα που είχε αρνηθεί στην αρχή αλλά στο τέλος συμπεριέλαβε με αυξημένα μάλιστα ποσά.

 

Οι δικοί μας οι φόροι, χρηματοδοτούν δηλαδή την προεκλογική της καμπάνια. Θα μου πείτε αν παραιτούνταν, όπως είναι ηθικά σωστό και τίμιο, ποιος θα την ήξερε ???

Αλλά ότι και να κάνει είναι από τις χειρότερες επιλογές για την θέση του/της δημάρχου και θα πάρει στο τέλος, θέλω να πιστεύω, αυτό που της αξίζει. Λυπάμαι μόνο που για ακόμα μια φορά φανερώνεται το πόσο παλιακό είναι το κόμμα που ηρθε δήθεν να μας σώσει από τους παλιούς κακούς.

Οπως και το κόμμα της, ο ΣΥΡΙΖΑ, η κυρία Νοτοπούλου δεν έκανε κάτι άλλο από το να κατηγορεί τους προηγούμενους για τακτικές και ενέργειες που εφαρμόζει και η ίδια και μάλιστα σε μεγαλύτερο βαθμό.

Θα μου πείτε αυτά της έμαθαν, αυτά κάνει .


Προσωπικά πάντως, μου προκαλεί εντύπωση πώς ένας νέος άνθρωπος που όφειλε να χει διαφορετικές ηθικές αρχές, να παλεύει για μια κοινωνία αξιοκρατική, καλύτερη, χρησιμοποιεί μια ξύλινη κομματική γλώσσα και τακτικές που ζήσαμε και καταδικάσαμε τα προηγούμενα χρόνια.

Προφανώς το ότι είναι ένα παιδί του κομματικού σωλήνα, χωρίς επαγγελματική εμπειρία και τριβή στην ζωή, την κάνει ευάλωτη στην κομματική χειραγώγηση και την καθοδηγεί σε μοντέλα προβολής και διαχείρισης εξουσίας εντελώς παρωχημένα και ανάξια ενός νέου ανθρώπου.    


Το παράδειγμά της ανέλιξης της θα ναι το πρότυπο της γενιάς της άραγε ? Τίποτα δεν μάθαμε απο τα χρόνια της κρίσης ?

Οι κάλπες είναι κοντά και θα δούμε αν μπορούμε να επιλέξουμε ανθρώπους  άξιους και ικανούς να προχωρήσουν την πόλη προς τα μπρός στο μέλλον.