Α Jewel Made in Greece

Αυλαία για την φαντασμαγορική έκθεση στο Ζάππειο
Α Jewel Made in Greece

Τελείωσε και η πέμπτη ετήσια έκθεση του A Jewel Made in Greece, στο Ζάππειο Μέγαρο, το οποίο έχει καθιερωθεί ως μόνιμος εκθεσιακός χώρος της διοργάνωσης.
Στο πλαίσιο του πετυχημένου πλέον θεσμού, όπου το σύγχρονο κόσμημα συναντά το Αθηναϊκό -και όχι μόνο- κοινό, μία διαμορφωμένη συνθήκη γνωριμίας, μία βιτρίνα που δεν πουλάει απλώς κάτι, μας υποδέχεται φιλόξενη, περιτριγυρισμένη από δημιουργούς που παρουσιάζουν τις συλλογές τους και τις τάσεις του σύγχρονου εικαστικού κοσμήματος που παράγεται στην Ελλάδα.

Πρόκειται για μία ανοικτή έκθεση.
Εξήντα πέντε Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες δημιουργούν με χρυσό-ασήμι-πολύτιμους-ημιπολύτιμους λίθους και άλλα ευφάνταστα υλικά, και δεν απευθύνονται μόνο σε εμπόρους. Οι δημιουργοί παρουσιάζουν και επικοινωνούν την δουλειά τους σε ένα ποικιλόμορφο κοινό, από περαστικούς και τουρίστες απ’ όλο τον
κόσμο που κάνουν βόλτα στο Ζάππειο, μέχρι συλλέκτες κοσμημάτων, εμπόρους ή ανθρώπους που απλώς αγαπούν το κόσμημα και αντικείμενα που χαϊδεύουν την ψυχή και την μνήμη.

Άλλωστε πίσω από την πλατφόρμα του Α Jewel Made in Greece κρύβεται το όραμα της σχεδιάστριας Μαίρη Σαμόλη και ο στόχος της «να ταξιδέψουμε το ελληνικό κόσμημα σε όλο τον κόσμο, χωρίς να ξεχνάμε την ιστορία του».

MAUREEN L. MARIS

 

ZOLOTAS

 

Dimitris+Elena Barnia

 

Jenny Oikonomou Rizou – DEEP BLUE by Stella Patsalidou

 

Stella Patsalidou Vassilis Zoulias

 

Eleni Daskalali

 

Maria Chaniou

 

Pericles Kondylatos

 

Vassilis Zoulias 

 

Despina Daldaki

 

Anileve by Evelina Papantoniou

 

Lakis Gavalas

 

Violeta Doutsev Karpozilou – Zetta Makridou